Op dinsdag 19 september 2023 is de firma Logisch in opdracht van Welbions begonnen met de aanleg van de camerabewakingsinstallatie en heeft deze ondertussen afgerond.


Vervolg op de voorlichting van de politie in het Wijkhuys Nijverheid op 22 juni 2023.

Hier kunt u de folder Senioren en Veiligheid downloaden.

Kijk voor meer tips ook op pagina Veiligheid en fraude


15 februari 2023.

Politie waarschuwt voor oplichters rond 555.

Mannen die aan de deur komen, vragen of de bewoner via pin 50 cent wil doneren voor Giro 555 en vervolgens hun slag slaan. De politie Enschede waarschuwt, op de landelijke actiedag voor de aardbeving in Syrië en Turkije, voor oplichters.

De Bewoners Commissie Klokstee adviseert: 

Geef alleen aan collectes die bij de Klokstee zijn aangekondigd op de publicatieborden.

Nb. In de Klokstee wordt altijd alleen met een collectebus gecollecteerd.


27 januari 2023.       Diefstal in de Klokstee 

Helaas is er weer een diefstal geweest in de Klokstee.
De personen die de diefstal hebben gepleegd zijn de woning binnengekomen met de volgende smoes:

Er is een lekkage in de woning boven u, mag ik even bij u kijken.

Dit is de tweede keer dat er met deze smoes een diefstal in de Klokstee is gepleegd. Dus dit kan in de ( nabije ) toekomst weer gebeuren.

Wij adviseren u om in zo’n geval de persoon/personen niet binnen te laten en ze te verzoeken dat de bovenburen u even bellen over de lekkage.

Vraag altijd naar een legitimatie en laat onbekenden niet binnen.


Postpakketjes.                  Nov./dec 2022

Wat in deze maanden ook flink op gang is gekomen is frauderen via een zgn. App die van de PostNL  lijkt te komen.

Een SMS, mail  of Whatsapp berichtje nodigt u uit om een App te installeren, maar doet u dit via de erbij vermelde link of ”doorklik”  dan installeert u daarmee tevens een programma dat  uw bankrekeninggegevens inclusief wachtwoord(en)  etc. uit uw computer of mobiele telefoon vist. Snel leeghalen van uw bankrekening is dan het gevolg. Wees er alert op, klik niet zo maar op deze link maar informeer eerst hierover bij (locale) PostNL-filialen. 

Ook komen er tegenwoordig mails of sms berichtjes binnen, die lijken op een bericht van de echte PostNL, maar in werkelijkheid komt dit van een internetcrimineel !  In dat bericht staat dan ook een ”doorklik” naar een bepaald internet-adres… zoiets als bijvoorbeeld:

httpps:\sacio????.com/link.php ??/?9u1. Er staat dan een soort tekst bij als   “Uw pakket komt er aan”   of   “u kunt uw pakket ophalen bij, volg het hier”.

Daar moet u beslist niet op klikken, het kan uw gehele computerprogramma of geheugen in de war gooien!  Bij twijfel altijd eerst naar de verwachtte bron (PostNL)  bellen en informeren naar de juistheid van het bericht. Dit kan u veel ellende besparen.

 


Waarschuwing van de politie

Datum 11 januari 2022


Juli 2021         DigiD

Het houdt niet op. Sinds kort krijgen veel mensen een email met de mededeling dat de digitale toegangssleutel tot uw DigiD verouderd is. Klik niet op de balk: verifiëren. Want hier vragen oplichters weer om data, met als doel om uw inloggegevens te ontfutselen. U komt namelijk uit in een nep website die perfect op uw eigen banksite lijkt.

Wees gewaarschuwd: klik niet op "verifiëren"  en verwijder de email !!!

 Bericht van Burgernet op maandag 4 sept. 2023 over oplichtersactiviteiten in Hengelo.